Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη μας, την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, για να κάνουμε τον απολογισμό των τεσσάρων ετών της συμμετοχής μας στην κυβέρνηση, να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες εκλογής του νέου Γραμματέα του Κινήματος και.......
να συζητήσουμε τα επόμενά μας βήματα. 

Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια μιζέριας, εξαθλίωσης, πτώχευσης των Ελλήνων πολιτών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώτος από τους εθνικούς στόχους που θέσαμε, ο οποίος ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, έχει επιτευχθεί. 

Αποκαταστήσαμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας και δώσαμε ελπίδα και εμπιστοσύνη για το μέλλον στον Έλληνα πολίτη.

Η μεγάλη είδηση, προχθές, ήταν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πέρασε χωρίς παρατηρήσεις από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική που χαράξαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και πέτυχε και εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε. 

Ήρθε πλέον η ώρα, ο ελληνικός λαός να δει ένα ξημέρωμα, να δει τους κόπους του να αποδίδουν.

Ήρθε πλέον η ώρα, ο ελληνικός λαός να αρχίσει να μαζεύει τους καρπούς των θυσιών του και τα παιδιά μας να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από δανειστές και ελεγκτές. Έχοντας την εθνική κυριαρχία στα χέρια μας.

Η αντιπολίτευση, αντί να συμμεριστεί αυτή την επιτυχία, που οφείλεται στις θυσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, δεν σταματά τον πόλεμο λάσπης και συκοφάντησης, με στόχο να επανέλθει στην εξουσία για να συνεχίσει τη διαφθορά και την καταλήστευση του ελληνικού λαού. Είναι ο μόνος σκοπός τους. 

Αντί να έρθουν και να πουν ότι αυτή είναι μια εθνική προσπάθεια και επιτέλους οι Έλληνες θα φύγουμε από αυτή την κρίση των 8-10 ετών, να δουλέψουμε όλοι μαζί για το αύριο των παιδιών μας, με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων, που τους συντηρούσαν τόσα χρόνια, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και συμμαχούν ακόμα και με κακοποιούς, με υπόδικους εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση. 

Θλίβονται, αντί να πανηγυρίζουν, για τις καλές ειδήσεις. Είδα χθες το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ», δώρο - λέει - του ΔΝΤ η μη μείωση των συντάξεων. Ήθελαν να μειωθούν οι συντάξεις. Ήθελαν να εξαθλιωθούν οι συνταξιούχοι, προκειμένου να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους. Όχι, λοιπόν, δεν πρόκειται να τους κάνει το χατίρι ο ελληνικός λαός. Και σε αυτό συνέβαλαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, 

Το 2019 θα είναι έτος εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο, με το πέρας της τετραετίας, είτε τον Μάιο. Η συνεργασία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ και η δική μου συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν, είναι και θα είναι μία έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία. 

Δεν συνεργαστήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα για να καλύψουμε τις κομπίνες τους παρελθόντος, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, για να παύσουν οι διώξεις που είχε ο ένας ή ο άλλος. Συνεργαστήκαμε, έχοντας τις ιδεολογικές μας διαφορές, για να σώσουμε την πατρίδα μας και κάναμε πράξη, όλοι μαζί, την εθνική συμφιλίωση. 

Ό,τι είχαμε να πούμε και ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια, ανοιχτά, έντιμα και καθαρά και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε. 

Θα κάνω σε λίγο έναν απολογισμό για όλα αυτά τα χρόνια και θα μιλήσω για το τι έρχεται τους επόμενους μήνες. ¨Όμως οφείλω, πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσω το θέμα του χρόνου συνεργασίας μας. Κατ’ αρχήν, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας τους, δηλαδή το «Μακεδονικό», ένα θέμα το οποίο για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελεί καταστατική δέσμευση από τη γέννησή μας. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μία εκφρασμένη δημόσια και ξεκάθαρη θέση: Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε, δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί η λαϊκή εντολή που έχουμε είναι ακριβώς να ακολουθήσουμε ως δύναμη πολιτικής αντίστασης αυτή τη δέσμευση που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Και βεβαίως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας. 

Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας μία συμφωνία, την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία, από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε, γιατί περιέχει παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, με το σύνθετο «Βόρεια Μακεδονία». 

Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρις ότου «έρθει ο κόμπος στο χτένι», δηλαδή μέχρις ότου έρθει η συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων, όπου εκεί έντιμα και καθαρά, όπως έχουμε δηλώσει, θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση. 

Εμφανίστηκαν λοιπόν δύο ομάδες. Από τη μία πλευρά, η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι η πρώτη που παρέδωσε, με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη, τον όρο «Μακεδονία». Είναι αυτοί που δήλωσαν - και χθες - ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών θα την έχουν σε ισχύ. Και βεβαίως, ευρισκόμενοι στην Ευρώπη, συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με το VMRO, δηλαδή εκείνους που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή για τη «Μακεδονία του Αιγαίου». Με το VMRO, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής του Μουσολίνι, που ανακάλυψε το περίφημο «μακεδονικό έθνος». 

Το VMRO, το οποίο δεν είναι δικός μας σύμμαχος, είναι σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτό που έστησε τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι αυτό που υπέγραψε 28 συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι αυτό το οποίο και σήμερα έρχεται να παλέψει τη συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει το σκέτο «Μακεδονία». 

Εδώ, λοιπόν, πρέπει να πούμε τα «σύκα - σύκα» και τη «σκάφη - σκάφη». Ποτέ, εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας. Παράλληλα, όμως, δεν μπορεί να μη μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες οι οποίες γίνονται αυτή τη στιγμή στα Σκόπια,προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. 

Είδα πολλούς «Καμμενολόγους», πλέον, να μιλούν για τα «tweet» τα οποία έκανα. Βλέποντας, προχθές, την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, είπα ότι ντρέπομαι να βλέπω την πολιτισμένη Ευρώπη των δημοκρατικών θεσμών, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, να στηρίζεται σε οκτώ αποστάτες, εκ των οποίων οι έξι βγήκαν από τη φυλακή για να ψηφίσουν για να περάσει μία συμφωνία με την οποία διαφωνεί το 70% του λαού των Σκοπίων και το 80% του ελληνικού λαού. 

Για αυτό μπαίνοντας μέσα έβαλα και το τραγούδι του Goran Bregovic «Kalashnikov», γιατί εδώ είναι Βαλκάνια και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Τα Βαλκάνια δεν είναι απλή υπόθεση, από τα Βαλκάνια ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και τα Βαλκάνια ήταν η αιτία που άναψαν πολλές φωτιές. 

Εμείς θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια, θέλουμε την ατλαντική και δυτική πορεία όλων των χωρών των Βαλκανίων. Μακάρι αύριο το πρωί να γίνουν Ευρωπαίοι, αλλά πρέπει πρώτα να γίνουν στις συνήθειες, στις αξίες και στις δημοκρατικές διαδικασίες και γιατί όχι να γίνουν και πολίτες της Ευρώπης. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο  «Μακεδονία», που για μας αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη.

Για να σταματήσουν, λοιπόν, να στεναχωριούνται οι εφημερίδες που γράφουν για «φωτιές», «πυρκαγιές», «πολέμους», για «αίματα», για «μαχαίρια», η συμφωνία που έχουμε με τον Πρωθυπουργό, ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητάμε, ισχύει απόλυτα, όπως συμφωνήσαμε δημόσια. 

Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και αν έρθει η συμφωνία. Η δική μας άποψη, επειδή εδώ είναι Βαλκάνια, είναι ότι μπορεί να πέρασε με 80 βουλευτές στην πρώτη φάση, αλλά έχει δρόμο μπροστά. Έχει,πρώτα από όλα, τη δέσμευση που πήρε ο Ζάεφ απέναντι στους οκτώ βουλευτές για τους τέσσερις όρους που αλλοιώνουν την ίδια τη σύμβαση, έχει το πισωγύρισμα της Εκκλησίας της Οχρίδας, που θέλει να λέγεται «Εκκλησία της Μακεδονίας», κάτι που αποτελούσε βάση στις συζητήσεις που υπήρξαν και δέσμευση όταν το συζήτησε ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και άλλα πολλά συνταγματικά προβλήματα που θα τα δούμε όποτε και αν φτάσει εδώ η συμφωνία.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Αυτά τα οποία συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση ισχύουν και από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά του Πρωθυπουργού. 

Πάμε τώρα να δούμε τι κάνουμε αύριο. 

Επίσης, μία αμετάβλητη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι η θέση μας εναντίον του «μαύρου» συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς. 

Το «μαύρο» αυτό σύστημα, που οδήγησε 1.100.000 συνανθρώπους μας στον «Καιάδα» της ανεργίας και της απόγνωσης, που αφαίμαξε 60 δις από τον εθνικό πλούτο, που άφησε 2.500.000 συνανθρώπους μας να κινδυνεύουν να πεθάνουν χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, που υπερτιμολογούσε τα δημόσια έργα και που απέκλειε το 90% των αιτούντων από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά κονδύλια, γιατί ήθελε να ευνοεί τους προνομιακούς συνομιλητές του «μαύρου» αυτού συστήματος. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε μία έντιμη δύναμη του μεσαίου χώρου, με πολίτες που ήρθαν από την κεντροδεξιά, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, από το κέντρο και βρεθήκαμε μαζί χτίζοντας ένα Κίνημα που δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα σε κανέναν. Ένα κίνημα που πιστεύει στην εθνική συμφιλίωση, στην εθνική συνεννόηση, που πιστεύει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. 

Συμφωνήσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να επαναφέρουμε τις ηθικές αξίες στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά δίκαιης και ισόρροπης αύξησης τους εθνικού πλούτου.

Το πρώτο, το πετύχαμε, με την αμέριστη συμπαράσταση και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Θέλω δημόσια να συγχαρώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Οικονομικών και όλους όσοι δούλεψαν σκληρά, προκειμένου να πετύχουμε αυτό που προχθές έγινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το δεύτερο στόχο, τον επιδιώκουμε με αταλάντευτη επιμονή και πιστεύουμε ότι έχουμε σύμμαχο την ελληνική δικαιοσύνη και τη συντριπτική πλειονότητα των τίμιων Ελλήνων δικαστών, όπου παραπέμπουμε όλες τις υποθέσεις της αποκρουστικής διαφθοράς του συστήματος του μαύρου παρελθόντος.

Μόνο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 19 υποθέσεις εξοπλιστικών πήγαν δια της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήδη, για πρώτη φορά, έχουμε προφυλακίσεις υπουργών, αλλά και επιχειρηματιών οι οποίοι λήστεψαν το δημόσιο χρήμα. 

Τον τρίτο στόχο, με τη συντελεσθείσα αύξηση του εθνικού πλούτου το 2017 κατά 3,5 δις και το 2018, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, κατά 5,5 δις, τον πετυχαίνουμε βήμα - βήμα, επιδιώκοντας τη διανομή του παραγόμενου πλούτου στους συνανθρώπους μας, που το έχουν περισσότερη ανάγκη και έχουν πληγεί βαθύτερα από την απάνθρωπη κρίση που βιώσαμε.

Ο δρόμος του χαράξαμε είναι ο δρόμος της ένωσης δυνάμεων όλων των Ελλήνων, που ζητούν:

Την επαναφορά των ηθικών αξιών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Τη δικαίωση, με ηθικό τρόπο, των καθημερινών κόπων και των θυσιών, χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς.

Τη διαμόρφωση ενός κράτους αρωγού και όχι αντιπάλου της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου που δρουν έντιμα, χωρίς να στηρίζονται σε προνομιακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία. 

Το συγκερασμό των πιο εποικοδομητικών προτάσεων όλων των χώρων, που κατατείνουν στους πιο πάνω στόχους προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Όταν λέγαμε στο σποτ μας στον Αλέξη, που είχε σπάσει το χέρι του, ότι θα γράφει με το δεξί, ακριβώς αυτό εννοούσαμε. Όχι ότι θα υποχρεώναμε τον Πρωθυπουργό να ασκήσει μια δεξιά πολιτική, αλλά με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και με τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός ότι θα βοηθούσαμε την επιχειρηματικότητα, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και το κάναμε. Έχουμε ήδη καταθέσει σχέδια νόμου.

Πιστεύουμε στη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, πιστεύουμε στη δυτική πορεία του τόπου και το πετύχαμε. Φέτος, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήρθε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, όπου ανακήρυξε την Ελλάδα κύριο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ξεκίνησαν οι επενδύσεις.

Αυτοί είναι οι κύριοι άξονες της πολιτικής και των αξιών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που σε καμία περίπτωση δεν θα συμπορευθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο, είτε έμμεσο, είτε άμεσο, με το οδυνηρό παρελθόν και το σύστημα που είχε δομήσει.

Αυτό το «μαύρο» σύστημα ψάχνει ασθμαίνοντας να βρει ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία. Άλλοτε προσποιούμενοι τους δήθεν υπερπατριώτες (αποδεχόμενο όμως ταυτόχρονα σύνθετες ονομασίες και επιπλήττοντας εμένα με επίκαιρη ερώτηση το Μάιο του 2017, γιατί αντιστέκομαι σε μία τέτοια προοπτική), άλλοτε πάλι υποκρινόμενοι τους δήθεν σωτήρες, που θα μας σώσουν από την οικονομική καταστροφή, στην οποία αυτοί ακριβώς έφεραν την πατρίδα μας.

Με αυτή τη Νέα Δημοκρατία, με τη Νέα Δημοκρατία του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Μητσοτάκη, ποτέ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ούτε θα τους διευκολύνουμε ποτέ να γυρίσουν πίσω σε εκείνες τις εποχές. Δεν θα δεχθούμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Παπαντωνίου και όλων εκείνων που πλήγωσαν την Ελλάδα. 

Θέλουμε την ενότητα των δυνάμεων του τόπου, αλλά αυτοί με τη δική μας βοήθεια ή έστω και ανοχή ποτέ δεν θα γυρίσουν πίσω για να φέρουν τον τόπο σε εκείνες τις εποχές που οδήγησαν στη φυγή των Ελλήνων από την πατρίδα. 

Ο δρόμος είναι εντελώς διαφορετικός και έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. 

Και για το λόγο αυτό βάλαμε προτεραιότητα και πετύχαμε:

Πεντακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ένα δις περίπου επιστροφή αναδρομικών στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους ανθρώπους της υγείας και σε ειδικές ομάδες. Αυτή ήταν προεκλογική δέσμευση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που το έβαλε προτεραιότητα και το ανακοίνωσε στη ΔιεθνήΈκθεση Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας ότι ήταν ένα αίτημα που εμείς είχαμε κάνει και βεβαίως με τη δική του έγκριση ήταν από τα πρώτα που πέρασαν, δίνοντας πίσω στους Έλληνες αυτά τα οποία έχασαν την περίοδο της κρίσης.

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες

Θέλω να σκεφτείτε τι σημαίνει το ότι επιστρέψαμε τη δωρεάν περίθαλψη σε 2.500.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό.

Καταργήσαμε τον υποκατώτατο και προσβλητικό για τους νέους μισθό.

Αποτρέψαμε πιστεύω τη μείωση των συντάξεων με παράλληλη εφαρμογή και των αντίμετρων περίπου 800 εκ. ευρώ υπέρ των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με καταβολή επιδόματος ενοικίου ή καταβολής δόσεως δανείου.

Στους συνταξιούχους λέμε, χάρη στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν θα κοπεί καμία σύνταξη το 2019 και καμία σύνταξη από εδώ και πέρα.

Αυτό το καταφέραμε γιατί παρότι πιεστήκαμε, σχεδόν μας διέλυσαν, κυρίως εδώ, στη βόρεια Ελλάδα, αντέξαμε να μη ρίξουμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο και να στηρίξουμε την κυβέρνηση η οποία τον Αύγουστο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Και εδώ θα στείλω και ένα μήνυμα, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, στο εσωτερικό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εμφανίστηκαν κάποιοι ως «Μακεδονομάχοι», γιατί - λέει - δεν ρίξαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Αυτοί οι «Μακεδονομάχοι», δεν μας λένε πώς συνομιλούν με εκείνους που έδωσαν το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή με τη Νέα Δημοκρατία, που έδωσε το «Βόρεια Μακεδονία» και λέει ότι θα στηρίξει τη συμφωνία στο μέλλον και διαπραγματεύονται τις θέσεις στα ψηφοδέλτια; Άρα, δεν επρόκειτο για «Μακεδονομάχους», επρόκειτο για ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να φύγουν. Καλό ταξίδι τους λέμε.

Και παράλληλα σε εκείνους που παρασύρθηκαν λέμε: «παιδιά ελάτε ξανά μαζί μας, σας περιμένουμε», γιατί πράγματι οφείλω να ομολογήσω ότι πολλοί, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, πιέστηκαν άδικα. Πιέστηκαν άδικα είτε από τους συνεργάτες των ναζί, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, που έχει ακριβώς τα ίδια μυαλά με το VMRO που στήριζε τη «Μακεδονία του Αιγαίου», είτε από την τοπική κοινωνία, που πράγματι έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία και εμείς την κατανοούμε. Αυτοί είναι καλοδεχούμενοι.

Τώρα τελευταία εμφανίστηκε και μία καινούργια κατηγορία οι «μακεδονοκλάστες», οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε, χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Πραγματικά, σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις -κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πλέον στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τελείωσαν, γιατί πάτησαν στην πλάτη μας και έγιναν τσάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι.

Είμαστε εδώ εκείνοι που αντέξαμε και καλούμε και αυτούς που αντέχουν, όλους τους Έλληνες, να έρθουν μαζί μας. Να προχωρήσουμε, να χτίσουμε το αύριο, έντιμα, καθαρά και δημόσια.

Να ακούσει και ο ελληνικός λαός τι καταφέραμε την περίοδο 2015 - 2019.

Μειώσαμε τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι το 2019 κατά 20 δις ευρώ (10 μονάδες του ΑΕΠ).

Μειώσαμε τις απαιτήσεις των δανειστών για εξοντωτικά πλεονάσματα, που είχαν συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με ποσοστό 4,5% έως και το 2030.

Με τη συνεχή, καθημερινή, έντιμη και σκληρή μάχη, πετύχαμε:

Να βρουν απασχόληση περίπου 500.000 συνάνθρωποί μας, μειώνοντας την ανεργία στο 19% (από 27,5%, που την παραλάβαμε).

Το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2018 δημιουργήθηκαν 155.826 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση του πρώτου τετράμηνου του έτους από το 2001.

Εκτελούμε δημόσια έργα πνοής, που ήταν βαλτωμένα για πολλά έτη και μάλιστα με εκπτώσεις 45-55%, με όφελος για το δημόσιο για τα έτη 2015-17 τουλάχιστον 764 εκατ. ευρώ, όταν ανάλογα έργα υλοποιούνταν παλαιότερα με εκπτώσεις 2-5%. Αυτά ήταν τα «μαύρα» χρήματα της συμπολίτευσης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Παρέχουμε σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους πρόσβαση στη δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική παροχή.

Υπερδιπλασιάζουμε τις δαπάνες Πρόνοιας από αυτές του 2014.

Ανασυγκροτούμε το Σύστημα Υγείας με προσλήψεις 10.000 νοσηλευτών.

Διαγράφουμε τα χρέη ανασφάλιστων συμπολιτών μας από τη χρήση του ΕΣΥ, τα οποία είχαν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ.

Αυξάνουμε τις δαπάνες για την παιδεία από το 2014, πάνω από 10%.

Αυξάνουμε για πρώτη φορά από το 2008 κατά περίπου 5 δις τον παραγόμενο πλούτο της χώρας.

Αυξάνουμε τις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε απόλυτους όρους το 2016 στο 1,7 δις, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,7% και 24,6% σε σχέση με το 2015 και το 2011 αντίστοιχα.

Επιπλέον πετύχαμε:

Να βάλουμε κανόνες για τη ρύθμιση και τη διαγραφή των χρεών, καθώς και την απαγόρευση ανατοκισμών.

Να εντάξουμε στο σύστημα ρύθμισης και διαγραφής χρεών και τους αγρότες, μετά από εξάμηνες διαπραγματεύσεις, που έκαναν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εδώ θέλω δημόσια να συγχαρώ τους δύο Υπουργούς μας Βασίλη Κόκκαλη και Νίκο Μαυραγάνη, οι οποίοι πήραν πάνω τους το θέμα αυτό για τους αγρότες, το πάλεψαν, το δούλεψαν, το πέρασαν από την κυβέρνηση και το πετύχαμε. Έτσι με την Τράπεζα της Ελλάδος και την εκκαθαρίστρια της ΑΤΕ εφαρμόζεται το ανώτατο όριο οφειλής του διπλάσιου του δανεισθέντος κεφαλαίου για τα παλιά αγροτικά δάνεια και ξεχρεώνουν μια και καλή οι αγρότες μας.

Καταφέραμε να δώσουμε τη δυνατότητα ευνοϊκής διαγραφής χρεών επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών για χρέη τους έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Αντικαταστήσαμε 61 δις ευρώ (με δυνατότητα να φθάσει έως τα 86 δις ευρώ) από τα ληστρικά δάνεια (3,5-4%) με άλλα δάνεια με επιτόκιο μόλις 1%.

Το 2016 μοιράσαμε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση των εσόδων ύψους 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.

Το 2017, το μέρισμα υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και από τη διανομή του ωφελήθηκαν σχεδόν 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Η κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού, στηρίζει όσους χτυπήθηκαν από την κρίση - και αυτά είναι που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες με την ψήφιση στη Βουλή - υλοποιώντας τα εξής:

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ ως 50% για σχεδόν 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά σε δυο φάσεις, το 2019 και το 2020.

Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα από 7.000 ευρώ και πάνω έως 35% από 1/1/19. Παράλληλα, μειώνονται οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή 64,5 ευρώ/μήνα.

Μειώνεται κατά 4% η φορολογία επιχειρήσεων, από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19.

Επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 έως και 200 ευρώ το μήνα με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες, από 1/1/19.

Καταβάλουμε τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς, σε ανθρώπους της υγείας, σε πανεπιστημιακούς, συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τον επόμενο μήνα θα πάρουν όλα τα αναδρομικά όλοι εκείνοι που «κούρεψε» η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ.

Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξιδεικευμένου προσωπικού.

Ενισχύουμε την Ειδική Αγωγή στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Καταργείται ο φόρος επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/19.

Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.

Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ, με μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μία του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21.

Εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου στις αρχές του 2019.

Από το 2015, το ΑΕΠ της χώρας μας ,δηλαδή ο εθνικός μας πλούτος,αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά το 2008, στη χρήση του 2017 κατά 3.5 δις ευρώ, ενώ το 2018 προβλέπεται αύξηση περί τα 5,5 - 6 δις ευρώ.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και η πραγματική ανάπτυξη στηρίζονται στους εξής πυλώνες:

Μείωση της ανεργίας: 19,8% το 2017, 18,3% το 2018.

Πραγματική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης: 0,1%, το 2017 και η εκτίμηση για το 2018 είναι 1%, ύστερα από οκτώ χρόνια.

Αύξηση των επενδύσεων: μόνο το 2017, 9,6%.

Αύξηση των εξαγωγών: το 2017, 6,8%, ενώ για το 2018 η εκτίμηση είναι 7,5%.

Αυτά που έγιναν στον τομέα ευθύνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Στις μεταφορές τα είπαμε, στον τουρισμό είδαμε ότι καταφέραμε νούμερα τα οποία κανείς δεν περίμενε: 3,5 εκατομμύρια τουρίστες, νέες τουριστικές επιχειρήσεις δούλεψαν για πρώτη φορά στα νησιά, αλλά και στημητροπολιτική Ελλάδα, αντί να μειωθεί ο τουρισμός, όπως απειλούσαν από την αντιπολίτευση, έχουμε νέα σχέδια με τουρισμό για ειδικούς λόγους, όπως τον ιατρικό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό και άλλους, που θα δώσουν τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Αν δείτε, ενώ τα ξενοδοχεία κανονικά θα ήταν τώρα κλειστά, στη Χαλκιδική και στα νησιά πολλά ξενοδοχεία με τουρίστες παραμένουν ανοιχτά. Η τουριστική περίοδος ξεκινά από τον Μάρτιο, δεν ξεκινά από τον Ιούνιο.

Στον τομέα της άμυνας κάναμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε. Με τον ίδιοπροϋπολογισμό, που είχε μειωθεί κατά 60%, πρώτα από όλα δώσαμε τα χρήματα στον κόσμο, Δημιουργήσαμε τη ΜΟΜΚΑ, με έργα σε όλη την Ελλάδα. Η παλιά ΜΟΜΑ έχει αναστηθεί, ανοίγει δρόμους, κάνει γέφυρες, δίνει λύσεις εκεί που δεν μπορούν να τις δώσουν οι τοπικές κοινωνίες, είναι αρωγός σε μεγάλες καταστροφές. Σε οποιαδήποτε ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα στον πολίτη.

Επανιδρύσαμε την Εθνοφυλακή και την Παλλαϊκή Άμυνα .Έχουμε αυτή τη στιγμή σχεδόν τριπλάσια δύναμη ένστολων εθελοντών με τη δύναμη της Εθνοφυλακής .Δημιουργήσαμε υποδομές σε όλη την Ελλάδα .Προχθές στη Θάσο κάναμε σκοπευτήριο. Κινητοποιήθηκαν Έλληνες που εθελοντικά προσφέρουν στην πατρίδα. Καταφέραμε να απελευθερώσουμε τους δύοστρατιωτικούς μας, διότι αυτό που θεωρώ ότι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η στάση που κρατήσαμε. 

Και βεβαίως, παράλληλα με όλα αυτά, προχωρήσαμε στον εξοπλισμό της πατρίδας μας, με προγράμματα τα οποία δεν είχαν προχωρήσει τα τελευταία20 χρόνια, τα P-3 Orion, η αναβάθμιση των F16, νέες φρεγάτες. Αναβαθμίσαμε τα αεροπλάνα της εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο κέντρο στην Καλαμάτα. 

Μεταφέραμε όλες τις δυνάμεις στην παραμεθόριο. Τα παιδιά δεν έχουν να πουν ότι «εγώ ξέρεις έχω μέσον και θα πάω να υπηρετήσω κατευθείαν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη», πάνε όλοι στην παραμεθόριο. Δεν υπάρχουν διπλές, τριπλές και τετραπλές σκοπιές και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Κάθονταιβέβαια λιγότερο στην παραμεθόριο από ό,τι παλιά, αλλά έρχονται ευχαριστημένοι και έχοντας κάνει την θητεία τους χωρίς να υπάρχουν ανισότητες. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Βλέπεις το χαμόγελο στα παιδιά που έρχονται να υπηρετήσουν την πατρίδα και δεν είναι κάποιοι οι αρεστοί και οι έχοντες μέσον και οι άλλοι οι οποίοι τραβούν όλη την αγγαρεία. 

Τέλος, θεωρώ πολύ σημαντικό και κλείνω με αυτό, ότι πλέον η Ελλάδα μας έχει υπογράψει ενεργειακές συμφωνίες, οι οποίες εξασφαλίζουν εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για τις επόμενες γενιές. Καταφέραμε από εκείπου ήμασταν οι τελευταίοι στην Ευρώπη και μας έβλεπαν ως παρία, η Ελλάδα να είναι ο πρώτος συνομιλητής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Θυμάστε, που γέλαγαν όταν έλεγα στη Βουλή ότι υπάρχουν και άλλες χώρες για να συνεργαστούμε, όταν έλεγα ότι θα πάμε στην Αμερική και θα κάνουμεσυμβόλαια για την ενεργεία και για το φυσικό αέριο;

Τώρα, λοιπόν, η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ, μαζί με την Total, τη μεγαλύτερη γαλλική, υπέγραψαν με το ελληνικό δημόσιο. Ξεκινάμετην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από την Κρήτη, το Ιόνιο και θα επεκταθούμε σε όλο τον υποθαλάσσιο πλούτο. Και αυτό γιατί δουλέψαμε με όραμα και συνέπεια. Κάναμε συμφωνίες με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία. Γίναμε εκείνοι που στη Μεσόγειο θεωρούνται πλέον «leader». Χτίσαμε γέφυρες με όλες τις χώρες των Βαλκάνιων και η Θεσσαλονίκη θα εισπράξει από αυτή την πολιτική. 

Όπως βλέπετε, η Ελλάδα πλέον δεν είναι μια χώρα που προκαλεί ανασφάλειαστην περιοχή, αλλά ένας πόλος σταθερότητας. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντέξαμε σε όλο τον πόλεμο, σε όλη την λάσπη σε όλη την πίεση. Και τους λέω ξεκάθαρα, από δω, από τη Θεσσαλονίκη: Εμείς δεν θέλουμε να φιλοξενηθούμε, ούτε σε ψηφοδέλτια Επικρατείας ούτε σε άλλα κόμματα, ούτε συνεργασίες θέλουμε,γιατί είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες και θα είμαστεεκείνοι που ο ελληνικός λαός θα εμπιστεύεται για να οδηγούμε το τρένο της πατρίδας, για να οδηγούμε το μέλλον των επόμενων γενιών, για να είμαστε το αναγκαίο καλό και ασφαλιστική δικλείδα. 

Πολεμήστε μας όσο θέλετε, χτυπήστε μας όσο θέλετε. Αντέχουμε. Και όσο χτυπάτε τόσο θα σας νικάμε. 

Να είστε καλά. Καλή δύναμη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου