Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Απαράδεκτοι η Διοίκηση της ΔΙΩΡΥΓΑΣ . Τα ψέματα και η παραπληροφόρηση προς την τοπική κοινωνία σε όλο της το μεγαλείο !!! VIDEO


Αν και το Geraniablog είναι το πρώτο που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα της κατάπτωσης των πρανών στην Διώρυγα της Κορίνθου , δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα  αναδημοσιεύοντας κείμενα από άλλα επαγγελματικά site και να      σχολιάσει  όχι τον αρθρογράφο αλλά  τις πληροφορίες που έλαβαν από στελέχη της Διώρυγας τα οποία έχουν ως αρχή τους την ψευδή ενημέρωση προς τα......
ΜΜΕ . Πάντα για αυτούς κάτι άλλο φταίει όπως η παλίρροια , ή τα απότομα καιρικά φαινόμενα εκτός από την κακή τους Διοίκηση , ο μηδενικός έλεγχος των πρανών ,και την παντελώς ανύπαρκτη συντήρηση της Διώρυγας γενικότερα  . Το site  Loutraki 365 μετά από επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε γράφει για το θέμα :
Το loutraki365.gr επικοινώνησε με στέλεχος της διώρυγας το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται για επιφανειακή αποκόλληση μικρού μεγέθους. Πιθανή αιτία της αποκόλλησης η βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, σε συνδυασμό με τα υποθαλάσσια ρεύματα που προκαλούν ελαφρά διάβρωση στα πρανή. Όπως μας ενημέρωσε το στέλεχος της διώρυγας, από νωρίς το πρωί, τεχνικό κλιμάκιο βρίσκεται στο σημείο, ώστε να δημιουργήσει τις απαραίτητες "δέστρες". Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αποκόλληση στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι δεν υπήρχαν τα σημεία στήριξης της πλατφόρμας απ' όπου ο "Κένταυρος", όπως ονομάζεται ο ειδικός γερανός, θα επιχειρήσει τον καθαρισμό του καναλιού από χώματα και πέτρες. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό και όπως μας διαβεβαίωσε το στέλεχος της διώρυγας μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουν απομακρυνθεί τα περίπου 800 κυβικά μέτρα χωμάτινου όγκου που αποκολλήθηκαν από τα πρανή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν διεκόπη η λειτουργία της διώρυγας και τα σκάφη διέρχονται κανονικά τον Ισθμό.
 Ευτυχώς δεν είχε προγραμματιστεί διέλευση κάποιου μεγάλου πλοίου που ίσως να αντιμετώπιζε δυσκολία.

Όμως παρακολουθώντας   το video από το ρεπορτάζ  του   Korinthos tv.gr  διαπιστώνουμε το ακριβώς αντίθετο  . Το μέγεθος της κατάπτωσης δεν καθόλου μικρό όπως αυτοί οι κύριοι  θέλουν να το παρουσιάσουν , αλλά πολύ μεγάλο , και  τα αίτια της κατάπτωσης  είπαν ότι είναι  η διάβρωση των πρανών από τις βροχές των τελευταίων ήμερων ,  και τα υποθαλάσσια ρέματα .  Πότε όμως ήταν η τελευταία βροχή στην Κορινθία ? Ήταν το Σαββάτο 29 Σεπτεμβρίου ( ΖΟΡΜΠΑΣ ) .                                                                                                                Και από πότε τα υποθαλάσσια ρεύματα στην Διώρυγα δημιουργούν καταπτώσεις ?    Με την λογική του στελέχους της Διώρυγας ότι με τα υποθαλάσσια ρεύματα  των 125 χρόνων λειτουργίας της , και με κάθε βροχή να  πέφτει και ένα νέο κομμάτι από τα πρανή της Διώρυγας θα πρέπει έως το ερχόμενο καλοκαίρι την διώρυγα να την περνάμε οδικός και όχι δια θαλάσσης . Πόσο ποιο άσχετοι  είναι οι άνθρωποι , και πόσο αδαής θεωρούν ότι είναι ο κάθε  συμπολίτης μας .                                                                                                               Και τέλος το κερασάκι στην τούρτα !!! Ο γερανός ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ με τον οποίο θα κάνουν τις εργασίες απομακρύνσεις  των χωμάτινων όγκων θα πάει στο σημείο της κατάπτωσης και θα αρχίσει εργασίες καθαρισμού αύριο το πρωί  δηλαδή 9 / 11 / 2018 .                      Επίσης ενημερώνουμε ότι με μεγάλη δυσκολία οι εργασίες θα περατωθούν στην διάρκεια της αυριανής ημέρας . Εμείς πάντως θα σας κρατάμε ενήμερους  με την ποιο έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου