Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Το κρύο απ’ το Σικάγο! Γιατί βάζουν φωτιά στις ράγες! Απίστευτες εικόνες


 Οι ΗΠΑ έχουν μπει και θα μείνουν για μέρες στην κατάψυξη. Εως και -34 βαθμούς προβλέπουν και για το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι. Στους 12 οι νεκροί από το κρύο. Πάγωσαν τα πάντα. Οι ειδικοί καλούν τον κόσμο να μην ξεμυτίζει.

Το πολικό ψύχος που χωρίς υπερβολή πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ δεν είναι κάτι το καινούριο για πολλές Πολιτείες. Όμως, έχουν βρει όλα.....
τα μέσα ώστε να αντιμετωπίζουν τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.
Το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές έδειξε και -54 βαθμούς, όμως και πάλι η φράση «παρέλυσε η χώρα» δεν ταιριάζει, ειδικά σε πολιτείες όπως το Σικάγο. Οι αρχές εκεί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ακόμα και με τρόπους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Για παράδειγμα βάζουν φωτιά στις ράγες των τρένων. Η Metra, το σύστημα των αμερικανικών σιδηροδρόμων, τοποθετεί ειδικά καμινέτα με γκάζι κατά μήκος των γραμμών του τρένου προκειμένου να μην παγώσουν και διακοπούν τα δρομολόγια. Σε πολλές περιπτώσεις όταν το θερμόμετρο δείξει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι ράγες συστέλλονται και μικραίνουν και ειδικά στα σημεία που διακλαδώνονται στην κυριολεξία απομακρύνονται η μια από την άλλη! Ζεσταίνοντας λοιπόν το μέταλλο αυτό δεν γίνεται και δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου