Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Λουτράκι , Δημοτική Αρχή : Άμεσος δόλος α’ βαθμού – επιδίωξη ? ή συγκάλυψη κατ΄ εξακολούθηση ?ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉ  Η  ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΤΑΡΤΟΥΦΙΣΜΟΎ...
 Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει έντεκα μήνες από την αποφράδα ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η παράνομη τοποθέτηση αυθαίρετης κατασκευής πλησίον της παλαιάς οδικής γεφύρας του Ισθμού, χωροθετημένη κατά μήκος των πρανών της Διώρυγας και κατά παράβαση του κανονισμού που διέπει τη .......
λειτουργία της διώρυγας, αφού βρίσκεται από τον άξονα της έως και 120 + 5 μετρά , σύνολον 125 μ , συνεπώς απαγορεύεται κάθε είδος δομήσηση βάση του από 20 Μαΐου 1970 Β. Δ ( ΦΕΚ 111 /Δ/1970 της 29/05/1970 ) το οποίο δεν έχει τροποποιηθεί ή αντικαταστάσει με άλλο Β.Δ ή Π.Δ , συνεπώς είναι εν ισχύ, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να ποιεί τη νήσσα με προκλητικό μάλιστα τρόπο και αρνείται στο να επιβάλλει τη νομιμότητα!

Ενώ προτιμά σε "αγαστή" συνεργασία με τους προϊστάμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, να εκδίδει άδειες ( ερευνητέο αν το έπραξε νόμιμα ) που προκαλούν τη νοημοσύνη και τον κοινό νου.

Και μάλιστα όλα αυτά, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας δημότη, για άδεια μικρής κλίμακας που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2018! Με ισχύουσες χρονικές προθεσμίες από 1η Μαΐου του 2018 έως 15/10/2018 .

Από τότε έως σήμερα και παρά τις νόμιμες παρεμβάσεις από όλες τις εμπλεκόμενες και αρμόδιες αρχές, η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη, που επιλεκτικά χρησιμοποιεί τον νόμο και κλείνει μεγάλες επιχειρήσεις του Λουτρακίου, οι οποίες απασχολούν πολλούς εργαζόμενους, μέσα στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, για την περίπτωση του Ισθμού, κωφεύει στις καταγγελίες κι κάνει τα στραβά ματιά και δεν επιβάλει τα νόμιμα για την συγκεκριμένη αυθαίρετη κατασκευή!!! 

Στο σημείο αυτό δεν απαλλάξουμε των ευθυνών την Διοίκηση της Α.Ε.ΔΙ.Κ αλλά ούτε τους τρεις Βουλευτής Σύριζα Κορινθίας της προηγούμενης  κυβέρνησης  .

Υπογραμμίζει ο γράφων σε αυτό το σημείο, πως δεν είναι εναντίον της συγκεκριμένης κατασκευής,αλλά υποστηρίζει την αποξήλωση της και την επανατοποθέτηση της με νόμιμο τρόπο Σε επιτρεπόμενη περιοχή εκτός  ακτίνας 125 μ από τον άξονα της Διώρυγας , με τον οποίο δεν θα κινδυνεύει κανένας επισκέπτης! Και ζητάει φυσικά να εφαρμοστούν τα νόμιμα αλλά και η ισονομία απέναντι σε όλους τους επιχειρηματίες του τόπου, κάτι που μέχρις ώρας φαντάζει με όνειρο θερινής νυκτός!

 Αποδεικνύοντας στην πράξη πώς είναι η δημοτική αρχή με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων!

 Επί του πρακτέου εξακολουθούν να εκδίδουν αμφιλεγόμενες άδειες μικρής κλίμακας παραβιάζοντας το από 20 Μαΐου 1970 Β. Δ ( ΦΕΚ 111 /Δ/1970 της 29/05/1970 ) και παραποιώντας την πραγματικότητα για τα αναγραφέντα της άδειας με περιγραφή " Εγκατάσταση προσωρινής κατασκευής" ( λυόμενο στέγαστρο επιφάνειας 50 τμ ), ενώ στην πραγματικότητα είναι λυομένη κατασκευή – οικίσκος μόνιμα πακτωμένος στο έδαφος!

 Συνεχίζοντας την ατέρμονη καταστρατήγηση των νόμων, οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, προσπαθούν να νομιμοποιούν ακόμα περισσότερο αυτήν τους την ραδιουργία συγκάλυψης, με το γεγονός να χρηματοδοτούν με πολλές και επαναλαμβανόμενος φορές τον συγκεκριμένο ιδιώτη ο οποίος διαχειρίζεστε όλο αυτό το παράνομα και άκρος επικίνδυνο για τους επισκέπτες, κατασκεύασμα!

 Σημειωτέον πως τα χρήματα τα οποία έχει διαθέσει η Δημοτική Αρχή κατά το πρόσφατο παρελθόν, με την σχετική μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ .14 της 8ης Ιουλίου 2019) και ΑΔΑ: ΨΗ1ΑΩΛ3- 8Κ1, αγγίζουν το υπέρογκο ποσό των 40.000 ευρώ σε μία  ιδιωτική επιχείρηση  η οποία  είναι η ίδια  που διαχειρίζεται και την Τουριστική προβολή ολοκλήρου του Δήμου Λουτρακίου.

 Τα συμπεράσματα δικά σας για το αν λειτουργεί η ισονομία και ο δίκαιος τρόπος αντιμετώπισης των επιχειρηματιών και των δημοτών από την δημοτική αρχή του ορατού πολιτικού ταρτουφισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου