Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Τι περιμένουμε απο τον κ.Γκιώνη την νέα τετραετία;Tι μπορεί να περιμένει το Λουτράκι και τα άλλα χωριά του δήμου από τον κ.Γκιώνη που θα ορκιστεί για Τρίτη φορά δήμαρχος;
Υπάρχει καμία ελπίδα, ότι αυτή την φορά μπορεί να αλλάξει και να γίνει χρήσιμος και αποτελεσματικός;
Μπορεί γέρικο σκυλί να μάθει νέα κόλπα;
Η άμεση απάντηση είναι όχι και σπάνια γίνονται......
θαύματα, αλλά ο κ. Γκιώνης έχει αποκτήσει πλέον στα 60 του εμπειρία τουλάχιστον ΤΙ θα μπορούσε να αποφύγει για να μην συνεχιστεί η κατάρρευση του δήμου, της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.
Ισως έχει αντιληφθεί ότι αποφάσεις που έχει στο μυαλό του όπως η μετατροπή της κοινοπραξίας σε Ανώνυμη εταιρεία, η μίσθωση του υδροθεραπευτηρίου, δεν μπορούν πλέον να πάρουν την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου αν δεν υπάρξει σύγκλιση.
Και το ζητούμενο είναι η σύγκλιση, ο διάλογος και η συνεργασία.
Είναι έτοιμος ο δήμαρχος να μιλήσει ισότιμα με όλους;
Χωρίς προαπαιτούμενα και όρους;
Και εδώ η απάντηση δίνεται με παροιμία που λέει…από την ανάγκη και οι δήμαρχοι πείθονται.
Θα αναγκαστεί να κάτσει στο τραπέζι όσο και αν δεν του αρέσει αυτό και με ανθρώπους που δεν πολύ γουστάρει αλλά έτσι είναι η δημοκρατία και δεν έχει και άλλο τρόπο να ξεφύγει από την πραγματικότητα.
Μην γελιόμαστε.
Η δημοτική αρχή του κ.Γκιώνη όσο καλές προθέσεις και αν έχει δεν μπορεί να βελτιώσει μόνη της την καθημερινότητα γιατί έχει σοβαρά ελλείματα αυτοδιοικητικής παιδείας αλλά και γνώσεων.
Το χειρότερο εδώ και πολλά-πολλά χρόνια η παράταξη του κ.Γκιώνη έχει πάψει να γεννά ακόμα και ιδέες που δυνητικά θα μπορούσαν να δώσουν έξυπνες λύσεις σε θέματα που χρονίζουν…!
*Ιδέες για λύσεις δεν υπάρχουν
*Λεφτά δεν υπάρχουν
*Πολιτικό προσωπικό να κάνει υπερβάσεις δεν υπάρχει…
*Και ο δήμαρχος έχει ήδη τερματίσει τις διαχειριστικές του ικανότητες…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο κ.Γκιώνης χωρίς αλαζονείες και χωρίς τάσεις ηγεμονισμού, ίσως καταφέρει να ηρεμήσει την δημοτική πολιτική σκηνή, μιλώντας καθαρά με την αντιπολίτευση και ετοιμάζοντας στην ουσία μία μεταβατική κατάσταση για την επόμενη δημοτική αρχή, που αναγκαστικά θα πρέπει να λύσει και τα προβλήματα.
Και αυτό χωρίς να λάβουμε υπόψιν μας το αποτέλεσμα του δικαστηρίου στο Ναύπλιο που πιθανόν να φέρει τα πάνω κάτω…!
Περιμένουμε λοιπόν από τον κ.Γκιώνη την τετραετία που ξεκινά να αντιληφθεί ότι οι εποχές άλλαξαν και το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει από τις 2 Ιουνίου και δεν τον έχει στα σχέδια του…!


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου