Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Το μεγαλύτερο ελαιόδεντρο του κόσμου, με συμπαγή κορμό υπολογίζεται ότι είναι του 1900-1800 π.Χ., δηλαδή ηλικίας σχεδόν 4.000 χρόνων.


Το μεγαλύτερο ελαιόδεντρο του κόσμου, με συμπαγή κορμό περιμέτρου 24 μέτρων, βρίσκεται στο Καβούσι της Ιεράπετρας. «Η χρονολόγησή του βασίζεται στη μέθοδο της περιμέτρου και τους δακτυλίους και υπολογίζεται ότι είναι του 1900-1800 π.Χ., δηλαδή ηλικίας σχεδόν 4.000 χρόνων.
Τι σοφία εμπεριέχει το
dna αυτού του δένδρου ώστε να.............
ζει 4000 χρόνια αλόβητο από τους καιρούς ....τις κλιματικές αλλαγές ... κλπ
Στη γύρω περιοχή από το σημείο όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη ελιά υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, όπως του Αζοριά, όπου έχει ανακαλυφθεί ένα μινωικό ελαιοτριβείο, το σπουδαιότερο ελαιοτριβείο αρχαϊκής περιόδου στο Αιγαίο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους».
Εχουν καταγράψει μέχρι στιγμής στην Ιεράπετρα 220 ελαιόδεντρα ηλικίας 800 έως 3.000 ετών. Και είναι δέντρα παραγωγικά. Σκεφτείτε ότι από ένα ελαιόδεντρο ηλικίας 3.000 ετών που ανήκει σε φίλο του Συνεταιρισμού βγήκαν φέτος 40-50 κιλά λάδι.
Θα ήμουν πολύ περίεργη αν γίνει μια ποιοτική ανάλυση σε αυτό τον καρπό ελιάς του αιωνόβιου δέντρου, να θαυμάσω ακόμη περισσότερο αν υπάρχουν ειδικά στοιχεία που θα πρόσθεταν στο εξαιρετικό
dna του επιπλέον ιδιότητες!
Θεωρώ πως αυτή η αιωνόβια ποικιλία ελαιόδεντρων θα πρέπει να μελετηθεί ιδιαίτερα διότι θα δώσει πολλές πληροφορίες της τάξεως <γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι υγειής μέχρι τα 100 του χρόνια>>
Η συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που συμμετείχε στη δημοπρασία που γίνεται κάθε χρόνο με καινοτόμα προϊόντα από όλη την Ευρώπη και τα έσοδα προορίζονται για την ενίσχυση του Μουσείου έφτασε: το 0,5 λίτρο του λαδιού μας στην τιμή των 510 ευρώ…»
Το 2018 ήταν η χρονιά χαμηλής απόδοσης για το ελαιόλαδο γενικώς και η ΚΟΙΝΣΕΠ Επτάστικτος παρήγαγε 108 λίτρα αρχαίου ελαιολάδου.
Όμως ΠΑΡΗΓΑΓΕ !!!
Τι είναι αυτό που 2000 - 3000 χιλιάδων ετών δένδρα ακίνητα χωρίς γυμναστική τροφοδοτούμενα από την γη το χώμα τον αέρα το νερό τον ήλιο και το φεγγάρι να είναι αναπαραγωγικά ακόμα και σε αυτή την ηλικία ?
Αναπαραγωγή του άρθρου με φιλοσοφική διάθεση - εσωτερικής αναζήτησης και συγκριτικής σκέψης από την ιστοσελίδα
newsthessaloniki.gr 7 Δεκεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου