Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

Σύμβουλοι σε ομηρία, η στάση των 4 και ο ηγετικός ρόλος της Μαρίας!Τι έδειξε με πολύ απλό τρόπο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Λουτράκι;
Τρία σημαντικά πράγματα αναδείχθηκαν και έγιναν κατανοητά απο όλους.
ΠΡΩΤΟΝ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Αυτό μπορεί να μην είναι εμφανές στους πολλούς αλλά σε όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του δημοτικού συμβουλίου,........
εύκολα αντιλαμβάνονται ότι δημοτικοί σύμβουλοι ΟΛΩΝ των παρατάξεων δεν έχουν κόψει εντελώς τον ομφάλιο λώρο με τον κ.Γκιώνη για αυτό και πολλές φορές ο δήμαρχος δηλώνει: «Ας τολμήσει να μιλήσει αυτός»…
Οι «δεσμευμένοι» σύμβουλοι κάνουν χαλαρή και χλιαρή αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα θέματα και είναι δύσκολο να βγούν στο ξέφωτο. Και αυτό θα φανεί πανηγυρικά όταν ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την μετατροπή της κοινοπραξίας σε Ανώνυμη εταιρεία…τότε που στόματα θα κλείσουν ερμητικά και θα υπάρξουν ψήφοι…υποχρέωσης…!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ 4…
Η επιχειρούμενη σύνθεση των κκ. Λογοθέτη,Καραπανάγου, Βασιλείου και Ζερβού, είναι γνωστό ότι απο την αρχή είχε ημερομηνία λήξης. Συγκροτήθηκε με βάση την τουριστική αλλά κλυδωνίστηκε απο τις παρεμβάσεις Βλάχου. Ο καθένας απο τους επικεφαλείς των 4 παρατάξεων έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του.
Ο κ.Λογοθέτης περιμένει την απαλλαγή του απο τις δικαστικές εμπλοκές για να επανέλθει.
Ο κ. Καραπανάγος θεωρεί ότι το 10% του δίνει πρωτοκαθεδρία και αργά ή γρήγορα θα προσπαθήσει να ηγηθεί των άλλων.
Ο κ. Βασιλείου, θέλει να είναι χρήσιμος και αυτό περνά μέσα απο την τουριστική,για την οποία χρειάζονται συμμαχίες ακόμα και ανίερες.
Ο κ.Ζερβός κινείται στα σύνορα Γκιώνη και ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει σαφή αυτοδιοικητικό καθορισμό, κάτι που φαίνεται διαρκώς.
Η «ενωμένη αντιπολίτευση», έχασε ήδη στα διαδικαστικά την μάχη του έκτακτου συμβουλίου, που συγκάλεσε, έχει θολή αντιμετώπιση των χρηματισμών Βλάχου, γιατί ένα κομμάτι της κατηγορείται για αυτό και τελικά δεν έχει μία στρατηγική αντιμετώπισης του κ.Γκιώνη αλλά περιστασιακή πολιτική, κινούμενη διαρκώς στην ανάγκη να υπάρξει μία…ευγενική άμιλλα στο δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο και όχι ξεκάθαρη πολιτική αντιπαράθεση.
ΤΡΙΤΟΝ: ΤΟΝ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ.
Εντεχνα και χωρίς να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, διαφοροποιούμενη όμως με πολιτικό τρόπο σε σημεία που είναι σημαντικά, ξεδίπλωσε μία έντονη στρατηγική αντιπαράθεση προς τον κ.Γκιώνη. Απέδειξε ότι αυτή πλέον θα βάζει την ατζέντα των πολιτικών θεμάτων και μάλιστα των σοβαρών. Στρίμωξε τον δήμαρχο ζητώντας απο τους δημοτικούς συμβούλους να τον θέσουν υπο επιτροπεία και ταυτόχρονα αποκάλυψε την αντιπολίτευση που ανεξήγητα, όχι μόνο φοβήθηκε να αναλάβει ρόλους αλλά έδωσε σανίδα σωτηρίας στον κ.Γκιώνη, πολύπλευρα πλέον εκτεθιμένη.
Η παράταξη της κας Πρωτοπαππά, δείχνει να ξεπερνά τις παιδικές ασθένειες της και κινείται με στρατηγικό σχεδιασμό στα δημοτικά συμβούλια.
Το γεγονός ότι ο κ.Λογοθέτης απαίτησε και απέκλεισε την παράταξη της απο την ενωμένη αντιπολίτευση, ήταν μεγάλο δώρο για την «Δύναμη Δημιουργίας», που τις έλυσε τα χέρια να κάνει πολιτική με την κοινωνία και να οδηγεί σε αδιέξοδα διαρκώς τον κ.Γκιώνη…!
Σιγά-σιγά ισχυροποιείται το δίπολο Γκιώνης-Μαρία που θα κρίνει όλες τις εξελίξεις..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου