Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Προ των πυλών η Χρεοκοπία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου Περαχώρας ιδρύθηκε με διαπιστωτική πράξη στις 27/12/2012 παίρνοντας ως  <<προίκα>> σχεδόν 300.000€   από την διάσπαση του Λιμενικού Κορινθίας.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου στις 17/12/2014 ήταν το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου του Δήμου που.......
είχε άριστη οικονομική κατάσταση με ένα αρκετά  μεγάλο αποθεματικό σε σχέση με τον σύνολο του προϋπολογισμού. 
Τα ετήσια έσοδα του  ήταν σχετικά μικρά και αυτονόητο ήταν ότι θα έπρεπε να ψάξει εισροή επιπλέον εσόδων χωρίς  να αυξήσει τα τέλη του επιβαρύνοντας τους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου . 
Τότε τα αποθεματικά του ήταν 409.748,35 €.(2014)
Σήμερα , πέντε ολόκληρα χρόνια  τα αποθεματικά μετά βίας  ξεπερνούν τις  100.000 €.(2020)
Η μείωση  του αποθεματικού  κατά  300.000 €  όπως επίσης  τα ετήσια έσοδα των τελευταίων ετών τα όποια είναι περίπου 150.000 δεν πήγαν σε κανένα έργο !
Το αποτέλεσμα  είναι η κάκιστη δημόσια διαχείριση των οικονομικών του Λιμενικού Ταμείου !   
Αυτό άλλωστε  φαίνεται από τα παραπάνω στοιχεία όπως επίσης το έχουμε δει ιδίοις όμμασι στην παραλία του Λουτρακίου.                                                   Δηλαδή  μηδενικό έργο  . 
 Μια λύση ήταν η εξομοίωση και η επέκταση της χερσαίας ζώνης του Λουτρακίου ώστε αυτόματα να διπλασιάσει τα έσοδα του.                                                       Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.                                                                                                                   
Η άλλη λύση ήταν η ολοκλήρωση του ελλιπούς κατά τα άλλα Αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου ώστε να εισπράττει τα έσοδα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών σκαφών.                                                            Φυσικά ούτε αυτό έγινε. 
Η άλλη λύση και υποχρέωση βάση νόμου ήταν η διαχείριση του λιμένα Μαυρολίμνης και η είσπραξη βάση νόμου των εσόδων ελλιμενισμού. 
Μετά από 5 χρόνια από την αρχική απόφαση και παλινωδίες και ατέρμονες καθυστερήσεις μόλις στις 4 Νοεμβρίου 2019 πάρθηκε η απόφαση για την εξομοίωση και διαχείριση του Λιμένος Μαυρολίμνης και εστάλει για έγκριση στο Υπουργείο Ναυτιλίας. 

 Το μόνο που έγινε μετά  από όλα αυτά είναι  στους Αγίους Θεοδώρους  μια μικρή οριοθέτηση με μοναδικό  σκοπό  να προχωρήσει η χρηματοδότηση του Αλιευτικού καταφυγίου και όχι στην λογική των επιπλέον εσόδων. 
Ερώτηση προς όλα τα μέλη των ΔΣ του Λιμενικού ταμείου  από το έτος 2014 έως και σήμερα  και τα οποία  επί σειρά ετών διοικούνται  από τα ιδία άτομα .
Κύριοι  πρόεδροι , Αντιπρόεδροι και μέλη , που είναι  όλα αυτά τα χρήματα ?   Ποιος από εσάς θα απαντήσει  και θα εξηγήσει στους Δημότες αυτή η διαφορά , αυτό το έλλειμμα των περίπου 450.000   που δαπανήθηκαν ?
Κύριοι  είναι απολύτως προφανές ότι εάν δεν αλλάξει ρότα  η συνεχιζόμενη  Διοίκηση  σύντομα θα έρθει  η χρεοκοπία του καθότι τα έξοδα ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα. 
Ας ευχηθούμε να μην δούμε μία  << δεύτερη >> Λουτράκι Α.Ε  .

Μαρίνης Άρης
Π. Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Περαχώρας .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου