Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας ! Ένα χιλιοστό πριν τον παροπλισμό της !!!


Βάση των προδιαγραφών της κατασκευάστριας εταιρείας για τις βυθιζόμενες γέφυρες της διώρυγας, αυτές πρέπει με περιοδική συχνότητα, δέκα χρόνια, να κάνουν την επισκευή επί ξηράς, προκειμένου να δίδονται τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον Ελληνικό Νηογνώμονα!
Ωστόσο, κατά παράβαση των προβλεπόμενων, η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας, έχει να κάνει την προγραμματισμένη, ......
.συντήρηση-επισκευή από τον Φεβρουάριο του 2008! Δηλαδή, το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα της 10χρονης συντήρησης της, έχει παρέλθει κατά δύο έτη!
Τι συνεπάγεται από αυτό; Μα φυσικά, ότι το από τον Φεβρουάριο του 2018 έχει λήξει το δεκαετές πιστοποιητικό λειτουργίας της γέφυρας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται πάνω της και τα τελευταία δυο χρόνια η γέφυρα της Ποσειδωνίας λειτουργεί με παρατάσεις του πιστοποιητικού!!!
Το χειρότερο δε είναι, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2020 λήγει και η τελευταία παράταση , συνεπώς η βυθιζόμενη γέφυρα θα ακινητοποιηθεί όπως έγινε πριν δυο χρόνια με την γέφυρα των Ισθμίων! Η Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ έως και σήμερα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια , και δεν έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τα περαιτέρω, ώστε να βρεθεί η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της επισκευής, επί ξηράς για την γέφυρα της Ποσειδωνίας!
Ένας διαγωνισμός αυτού του μεγέθους για να ευδοκιμήσει χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο, ο όποιος, μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 4 και 6 μηνών, εάν φυσικά όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις, μεταξύ των ενδιαφερομένων εργοληπτών!
Στην περίπτωση αυτή, που ειλικρινά απευχόμαστε , θα ζήσουμε και στο Λουτράκι, την ίδια ταλαιπωρία που ζήσαμε και στα Ίσθμια και μάλιστα, μέσα στην καρδιά της θερινής περιόδου!
 Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού τω θεό, πέραν από τις τεράστιες ευθύνες που έχει ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι διευθυντές της Α.Ε.ΔΙΚ, τις ίδιες , αν όχι και μεγαλύτερες ευθύνες, έχουν και οι δυο Δήμαρχοι των Δήμων που γειτνιάζουν με την Διώρυγα .
 Δηλαδή ο Δήμαρχος Λουτρακίου και ο Δήμαρχος Κορινθίων! Αφού και οι δυο δραστηριοποιούνται πολιτικά περισσότερο από μια δεκαετία ο κάθε ένας ξεχωριστά και σίγουρα είναι γνώστες των συνεπειών που προκύπτουν από τέτοιου είδους προβλήματα .
Πολιτική ηγεσία; Ένας υφυπουργούς και δυο Βουλευτές από την κυβέρνηση και ένας βουλευτής από την Αξιωματική αντιπολίτευση από την Κόρινθο( κ. Δήμας , κ. Σούκουλη , κ. Ταγαράς και κ. Ψυχογιός ) , τι κάνουν;
Σίγουρα είναι γνώστες όλων των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κακή , κάκιστη διοίκηση της Α.Ε.ΔΙ.Κ από το 2015 έως και σήμερα . οι καθ’ ύλη  αρμόδιοι  και όσοι εμπλέκονται τι σκέπτονται  να πράξουν, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών, που είναι προ των πυλών,  ; Γιατί, αναμφίβολα ότι δικαιολογία και αν επινοήσουν, για να βγουν από το κάδρο των ευθυνών , η αλήθεια είναι μία . Όλοι τους   έχουν τεράστια ευθύνη.
Είναι καλή η εξουσία αγαπητοί κύριοι  της Κυβέρνησης  , αλλά ο κόσμος σας εξέλεξε να λύσετε τα προβλήτα που δεν έλυσαν οι προηγούμενοι όπως εσείς λέτε .
 Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μην στρουθοκαμηλίζετε . Κόψτε άμεσα τον γόρδιο δεσμό .  
Και κάτι τελευταίο! Οι επιχειρήσεις της περιοχής για ακόμα μία φόρα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο λόγο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης  γενικότερα της Διώρυγας από την Διοίκηση της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου