Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ «Όταν κάτι νέο γεννιέται το παλαιό αρνείται να πεθάνει . Τώρα είναι η εποχή των τεράτων»


Ο απολογισμός για τα τελευταία  25 περίπου χρόνια της διακυβέρνησης του Δήμου μας ,αντικαθιστάται από τον προβληματισμό για αυτό που θα έρθει στο μέλλον . Την σημερινή εποχή μπορούμε να την ονομάσουμε , «εποχή των τεράτων». Μια εποχή που ο  παλιός πολιτικός ( αυτοδιοικητικός )  κόσμος του Δήμου μας  αφήνει τον επιθανάτιο ρόγχο του,  παραδίδοντας την σκυτάλη σε αυτόν που γεννιέται.  Ίσως πάλι όχι.  Γιατί το μεγάλο πρόβλημα της  κοινωνίας  του Δήμου μας και αντίστοιχα της πολιτικής σκηνής ......
είναι ακριβώς αυτό: ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος   αρνείται να πεθάνει. Ότι ο επιθανάτιος ρόγχος είναι παρατεταμένος, θορυβώδης και εξόχως μολυσματικός. Ότι η ανάσα του νεκροζώντανου πολιτικού χάρτη αυτών που έχουν διοικήσει τον Δήμο μας επιμολύνει κάθε προσπάθεια γέννησης του καινούριου. Από την άλλη το καινούριο δεν έχει ακόμη συστηθεί. Τώρα  προσπαθεί να  μορφοποιηθεί σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, και να πείσει τον κόσμο μας ότι αποτελεί απάντηση και αντίδοτο στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» που διοικεί τα τελευταία 25 χρόνια   και απλά , αυτό συμβαίνει  διότι  αυτό το παλιό προσπαθεί να  φιμώσει το νέο , το καινούργιο , να του κόψει την φωνή που αναδεικνύει το μαύρο τους  παρελθόν    ..                                                                                               Ηγέτες; Λίγοι , ελάχιστοι ,Ένας ;   Επίδοξοι; Πολλοί. Αλλά πολιτικά  άπειροι  . Εγκλωβισμένοι κι αυτοί ανάμεσα στις προδιαγραφές του κόσμου που αργοπεθαίνει και τις επιταγές αυτού που πασχίζει να γεννηθεί .
Και οι πολίτες; Τίποτε. Και βέβαια προτιμούν τον πρώτο, το παλιό , το φθαρμένο το καταστρεπτικό με το μαύρο παρελθόν . Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται!
Η εποχή των τεράτων είναι ΕΔΩ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου