Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ φέρνει το θέμα της Διώρυγας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κ. Νίκα Παναγιώτη .


Για μια ακόμα φορά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμης Δημιουργίας Μαρία Πρωτοπαππά αποδεικνύει ότι είναι παρών σε κάθε τι που αφορά τον Δήμα μας και τους Δημότες του .    
Αυτή την φορά   με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα που κόστισε  την ζωή του 15χρονου από την ελλείψει μέτρων ασφαλείας αποστέλλει την ακόλουθη .........
επιστολή προς κάθε αρμόδιο .                                                                                                               
ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ                              3-06-2020
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                                 
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  

   Προς :
 Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κ. Νίκα Παναγιώτη
 Κοιν:
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας  Κ. Γκιολή Αναστάσιο
Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ Πολιτισμού Κ.Κόρκα Αθηνά
Διευθύνουσα Σύμβουλο Α.Ε.ΔΙ.Κ Κ. Σακισλή Ελένη κ Δ.Σ Α.Ε.ΔΙ.Κ
 Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Κ.Γκιώνη Γεώργιο

Η διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα Τεχνικό έργο, το οποίο είχε αποτελέσει  το ενδιαφέρον  για αιώνες (Περίανδρος, Νέρων, Δημήτριος ο Πολιορκητής κλπ) και υπό την έννοια αυτή είναι ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εκτός από την εξυπηρέτηση της Ναυσιπλοΐας που γίνεται με 11000 περίπου διελεύσεις το χρόνο, που είναι σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης του τουρισμού και του εμπορίου για την χώρα, είναι και ένα αξιοθέατο για τους επισκέπτες στην περιοχή μας.
Η Διώρυγα στο σύνολό της ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγ. Θεοδώρων και κατά συνέπεια η επαφή των δημοτών είναι καθημερινή τόσο από τις διελεύσεις από τις βυθιζόμενες Γέφυρες Ίσθμιας και Ποσειδωνίας όσο και σε όλο το μήκος της, από Ίσθμια έως Ποσειδωνία για διάφορες δραστηριότητες ή ακόμη και περιπάτους.Η συνολική έκταση της ακίνητης περιουσίας σε γήπεδα και εκτάσεις εντός και εκτός οικισμών είναι περίπου 170 στρέμματα.                       
Όπως σημαντικό είναι να τονίσουμε    ότι  το μήκος της Διώρυγας είναι 6.300 μέτρα περίπου  ανά κατεύθυνση και όλα αυτά εντός των διοικητικών  ορίων του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ . Θεοδώρων  .
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ο Δήμος μας έχει άμεση σχέση και λόγο για την ισόρροπη ανάπτυξη στην περιοχή, με παρεμβάσεις υποδείξεις και αιτήματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Διώρυγας. Λόγω της χρήσης της Διώρυγας από τους δημότες, η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο θέμα στο οποίο ο Δήμος θα πρέπει να απαιτεί και να είναι αρωγός, όπου χρειάζεται, για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή μας .
Με οικισμούς παραπλεύρως των πρανών της , πολυσύχναστους χώρους  όπως   περιοχές παραπλεύρως του Ισθμού πλησίον των βυθιζόμενων γεφυρών , των πρανών  πλησίον των οδικών και σιδηροδρομικών γεφυρών, όπου η συνάθροιση του κόσμου είναι μεγάλη και η επικινδυνότητα και η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος  λόγω της παντελούς  έλλειψης μέτρων ασφαλείας είναι  τεραστία . Προς τούτο  αιτούμεθα  την παρέμβαση της Περιφέρειας και του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων στο  Δ.Σ της Α.Ε.ΔΙ.Κ   για :
1.      Λήψη άμεσων  Μέτρων  για την ασφάλεια των πολιτών  που προσεγγίζουν την Διώρυγα και τις Γέφυρες  .
 Προτείνεται  άμεση τοποθέτηση προστατευτικών κατά μήκος της Διώρυγας αρχής γενομένης από τα πολυσύχναστα σημεία .
2.     Ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης  καθότι η  Α.Ε.ΔΙ.Κ είναι κρατικός φορέας και οφείλει να πράξει  τα νόμιμα
Είναι δύο βασικά θέματα ασφάλειας για την πρόληψη ατυχημάτων όπως πρόσφατα αλλά και κατά το παρελθόν έχουν συμβεί. Αιτούμεθα να δοθεί προτεραιότητα στα ανοιχτά  ζητήματα της Διώρυγας και να τεθούν αρμοδίως με άμεσες λύσεις για να μην θρηνήσουμε άλλα τραγικά περιστατικά στην περιοχή μας. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας                     
                                                                Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                                                   ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
                                                                                       ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου