Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Διώρυγα της Κορίνθου . Ένα χειροτέχνημα το όποιο θαυμάζουν ακόμα και οι γητευτές του διαστήματος , σε πλήρη εγκατάλειψη .

 

Πόσο άδικο ! Ένα όραμα  το οποίο έγινε  ανθρώπινο θαύμα , αυτό το επίτευγμα το οποίο δημιουργήθηκε με την ανθρώπινη δύναμη και θέληση , και το οποίο θαυμάζουν ακόμα και οι κοσμοναύτες από διάστημα να είναι εγκαταλελειμμένο , .......

κλειστό , εκτός λειτουργίας  τους τελευταίου  μήνες , και μην γνωρίζοντας πότε θα επαναλειτουργήσει Ο Γάλλος κοσμοναύτης Thomas Pesquet φωτογράφησε  τον Ισθμό της Κορίνθου από το Διάστημα και εξέφρασε τον θαυμασμό του αλλά και την άποψη του , γράφοντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής : Το κανάλι της Κορίνθου στην Ελλάδα χωρίζει την χερσόνησο στα δύο σαν να κομματιάστηκε από ξίφος δημιουργώντας αυτήν την χειροποίητη ευθεία γραμμή στο τοπίο.

Ο τομέας της ναυτιλίας κερδίζει καθώς η απόσταση ανάμεσα στα δυο άκρα είναι πάντα μια ευθεία γραμμή.

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να την δούμε χωρίς τον φακό της κάμερας του Παγκόσμιου Διαστημικού Σταθμού, όπως το Σινικό Τείχος, πρέπει να προσανατολιστείς από άλλα σημάδια να σκοπεύσεις , να ζουμάρεις και να σταθείς τυχερός.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου